SKIDSPÅR

SPÅRINFO

Preparerade spår och skatebädd är avgiftsbelagt 

Spåravgift betalas enligt något av följande:


SWISH till 1236338644

Plusgiro till 211 82 07-6 Obs! Vi har olika plusgironummer för medlemsavgift och säsongskort.

Kontant i klubbstugan


Ange namn och adress vid betalning så kommer kvitto och kort på posten.


Vill du bli medlem finns all information HÄR


Endagsavgift: 

Vuxna   95 kr/dag 

Barn under 18 år Alltid gratis


Säsongkort: 

Medlem 650 kr/säsong  

Övriga 950 kr/säsongBarnskidor finns att låna när anlägggningen har skidspår. Självbetjäning och först till kvarn gäller.


Ett begränsat antal vuxenskidor finns också att hyra för 50 kr/h


Tänk på att:

Allt arbete med skidspåren sker ideellt och vi är beroende av spåravgifterna för att driva och underhålla anläggningen. Alla pengar går oavkortat tillbaka till verksamheten. 

ANLÄGGNING

Elljusspår/Konstsnöspår:

Konstsnöanläggningen: Vi har en modern konstsnöanläggning med hög kapacitet effektiv hantering. Anläggningen är under kontinuerlig utveckling med mottot lite bättre, enklare och effektivare för varje år, redan idag en kapacitet på pump och kompressor för att snölägga stora ytor på kort tid, ännu saknas dock en del infrastruktur och snökanoner för att utnyttja kapaciteteten fullt ut. Då allt drivs på ideel bas så kan vi enbart bygga ut i den takt ekonomin tillåter. 

Generell info om elljusspåret: Total längd på elljuspåret är ca 2,5 km. Det som konstsnöläggs varierar från år till år beroende på väderförutsättningar, målet är 1,6-2,2  km konstsnöspår varje säsong.Elljuset är tänt alla dagar då det finns snö vid mörker mellan kl 07.00-22.00. Preparering av spåren sker med pistmaskin eller annan utrustning utifrån väderleksförutsättningarna. Preparering sker för det allra mesta på nätterna mellan kl. 22-02 för att spåren ska få tid att frysa ihop under efternatten.All skidåkning eller annan vistelse på spårbädden är förbjuden av annan person än spårpersonal mellan kl. 22-07 då är anläggningen att betrakta som en arbetsplats för spårmaskiner. Pistmaskinen är livsfarlig med många rörliga delar och många "döda" vinklar för chauffören.

Det är absolut förbjudet att beträda spår eller skatebädd utan skidor. Undantaget är personalen på anläggningen och föräldrar som hjälper mindre barn att ta sig fram. Observera att hela den preparerade ytan är ett skidspår.

Varför? Fotspår i mjuk snö fryser och blir gropar som är svåra att åka över med smala längdskidor, de kan också orsaka stavbrott för skidåkaren.

När vädret är milt och omgivande ytor är smutsiga och leriga följer dessa föroreningar med skorna upp i snön och gör repor i skidor, Vi vill att skidåkaren får den bästa upplevelsen - inte förstörda skidor.

Mörk smuts som hamnar i den vita snön är en värmeledare som när solen kommer fram absorberar värme och smälter kringliggande snö = skidsäsongen blir förkortad med ett antal dagar/veckor.

Ni som är skidåkare och ser promenerare, löpare eller ryttare i snöbädden - Hjälp oss att tillrättavisa dessa för er egen skull.